Genel

YKS Birincisi Hangi İlden Çıktı Kaç Kişi Tam Puan Aldı?

YKS Kaç tane tam puan alan kişi var?

YKS Birincisi Hangi İlden Çıktı Kaç Kişi Tam Puan Aldı? 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ÖSYM tarafından yapılan YKS sonuçları duyuruldu. Adayların merakla beklediği sonuçlar açıklandı. YKS birincisinin nereden çıktığı ise fazlasıyla merak ediliyor. 2022 YKS birincisi kim oldu, kaç tane tam puan alan kişi var işte merak edilen önemli detaylar…

Binlerce adayın ter döktüğü YKS sınav sonuçları duyuruldu. YKS tercih dönemi başlamadan önce YKS birincisinin kim ve nereli olduğu merak ediliyor. Bu yılın YKS biricisi kim oldu, işte merak edilen önemli detaylar.. ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile beraber sonuçlar ilan edildi. YKS Birincileri hakkında merak edilenler ise büyük bir ilgiyle araştırıldı.

YKS BİRİNCİSİ KİM OLDU?

YKS birincisi adı ve okulları henüz belli değil.  YKS birincisi olan öğrencilerin isimlerinin önümüzdeki günlerde açıklanması merakla bekleniyor. YKS birincisi olan kişilerin illeri açıklandı.

YKS BİRİNCİSİ İLLERİ

TYT oturumu birincisi Kocaeli olarak açıklandı. AYT birincileri ise Sayısal’da Kayseri, Eşit Ağırlık’ta İzmir, sözelde ise Kayseri olarak açıklandı.

Yabancı Dil oturumu birincileri ise Almanca’da İstanbul, Arapça’da İstanbul, Fransızca’da İstanbul, İngilizce’de Kocaeli, Rusça’da ise İstanbul olarak açıklandı.

YKS Tercihleri 27 Temmuz- 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşitirlecek. Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen sınav sonuçlarının belli olmasının ardından adaylar puanlarına göre kendilerine uygun olan mesleği ve üniversiteyi seçmek için araştırmalara başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu