Genel

Hatay’da demirleyen gemide çocukaların oyun keyfi

Depremzedeler için İskenderun Limanı’na demirleyen ve barınma alanı haline getirilen 906 yatak kapasiteli Ro-ro gemisindeki 2 halı sahada çocuklar doyasıya futbol oynama keyfi yaşadı.

DHA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketinden sonra depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarının geçici olarak ortadan kaldırılması için seferberlik başladı.

Bu depremlerde büyük kayıplar yaşayan, çocuk ve yaşlıların yoğunlukta olduğu depremzede aileler, 20 Şubat’ta İskenderun Limanı’na yanaşan ‘MSC Aurelia’ adlı yolcu gemisine yerleştirildi.

İskenderun Limanı’nda demirli bulunan gemide ağırlanan depremzede çocuklar, gençler ve büyükler için de çeşitli etkinlikler düzenlenerek yaşadıkları travmayı atlatmaları sağlanıyor.

Hatay'da demirleyen gemide çocukaların oyun keyfi

“Çocuklar için halı saha yaptık”

MEDLOG Lojistik Bölge Müdürü Necati Mürşitoğlu, “Depremzedelerimiz için hep daha iyisini nasıl yapabiliriz onları psikolojik olarak da nasıl destek verebiliriz onu düşündük. Geçenlerde de Cenevre’den patronumuzdan bir mesaj geldi. Biz çocuklar için halı saha yapalım, dediler. Hemen harekete geçtik. Geminin üst kısmına iki halı saha yaptık” dedi.

Hatay'da demirleyen gemide çocukaların oyun keyfi

“Futbol çocuklarımızı, gençlerimizi daha mutlu etti”

Mürşitoğlu, sahanın hiç boş kalmadığını akşam saatlerinde de çocukların top oynayarak moral depoladıklarını da belirterek, “Halı sahanın dördüncü günündeler çok mutlular. Daha öncesinde de sinema günleri düzenledik, psikolojik terapiler resimler, boyamalar yaparak oyunlar oynadılar.

Futbol çocuklarımızı, gençlerimizi daha mutlu etti. Kız çocuklarımız voleybol oynamaya geliyorlar. Voleybolda bayağı çocuklar eğleniyor. Gemimizin burada bulunduğu 36’ncı gün, kalmaya devam ediyorlar. Yaraları sarmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Depremzede çocuklar barındıkları gemide futbol oynadı #1Depremzede çocuklar barındıkları gemide futbol oynadı #5Depremzede çocuklar barındıkları gemide futbol oynadı #6Depremzede çocuklar barındıkları gemide futbol oynadı #7Depremzede çocuklar barındıkları gemide futbol oynadı #8Depremzede çocuklar barındıkları gemide futbol oynadı #9

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu