Genel

Yeşim Salkım’ın Hakaret Davası Ne Kadar Ödeyecek?

Yeşim Salkım’ın Hakaret Davası Ne Kadar Ödeyecek? Magazin programında sunuculuk yapan Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’e hakaret etmesi sebebi ile yargılanan ünlü oyuncu Yeşim Salkım hakkında karar çıktı, Salkım’a 5 bin tl adli para cezası işlemi uygulandı. 2.sayfa isimli programın sunucuları olan Gülşen Yüksel ve Müge Dağıstanlı’ya hareket içerikli konuşması sebebi ile açılan davada sonuç çıktı. Yeşim Salkım’ın hakaret davasında mahkeme kararı verdi. Yeşim Salkım suçlu bulunuldu.

Mahkeme İstanbul 23.Asliye Ceza mahkemesinde görüldü. Duruşmada Yüksel ve Dağıstanlı’nın avukatları hazır bulundu. Salkım davaya katılarak savunmada bulundu. “Ben konu hakkında genelleme yaptım. Söz konusu olan videodaki paylaşımı bütün magazinciler ve bunların başındaki müdürleri için belirtmiştim. Sadece müştekilere yönelik yaptığım bir paylaşım değildi yaptığım paylaşım. Suçlamaları kabul etmiyorum aynı zamanda söylediğim kelime, Latin kökenli bir kelimedir. Ben bütün magazincilerin öyle olduğuna inandığım için o kelimeyi kullandım” ifadelerine yer vermişti. Yeşim Salkım’ın ifadesinin ardından karşı taraf avukatları itiraz ettiler.

Şikayetçi Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’in avukatları ise sanık Yeşim Salkım’ın ifadesinin cezadan kurtulmaya yönelik olduğunu belirtti. “Yeşim Salkım videonun başında iki müdüre hanım kılıklılar demiştir, burada açıkça müvekkillerimizi kast etmiştir.” ifadelerine yer verildi. Davada savcı da görüşünü belirtti. Oyuncu Yeşim Salkım’ın sosyal medya hesabından yayınladığı videoda Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’i kastederek hakaret içerikli sözleri kullanması sebebiyle ‘Zincirleme şekilde hakaret’ suçundan 3 ay 22 günden 4 yıl 4 aya kadar cezalandırılması talebinde bulunuldu.

Görülen davada sanık Yeşim Salkım’a ‘Hakaret’ suçundan 109 gün hapis cezası verilirken bunun karşılığında 5 bin 450 lira adli para cezası hükmedildi. Hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına yer olmadığı kararı da alındı. Yeşim Salkım hakaret davasında 5 bin 450 TL ödemesine karar verildi. Salkım davadan sonra konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu