Genel

Türkan Şoray’dan Çok Konuşulacak İtiraf: 50 Sene Çile Çektim

Türkan Şoray'dan şok açıkalamalar

Türkan Şoray’dan Çok Konuşulacak İtiraf: 50 Sene Çile Çektim. Türk sinemasının önemli isimlerinden olan Türkan Şoray Gemlik Festivali’nin açılışına katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertarslan, Türkiye’nin Sultanı Türkan Şoray’ı ağırladı. Selvi Boylum Al Yazmalım filminin gösteriminin ardından Gülay Afşar ile gerçekleşen söyleşide Türkan Şoray sahneye çıktı. Şoray kendisini sevenlerin sevgisini gördükten sonra gözyaşlarını tutamadı. “Sizinle olmak benim için o kadar değerli ki, anlatamam. Sizlerin sevgisi ve ilgisi benim için çok değerli. Bu sevgi beni hayata bağlayan en güzel şeylerden biri. Duygularımı ifade bile edemem.” ifadelerine yer verdi.

Oynadığı 220 filmde yüzlerce karakteri canlandıran ünlü oyuncu mücadeleci kadınlara hayat verdiğini anlattı. “Hepsinin ayrı dramaları ve hayat mücadeleleri vardı. O kadınların hepsi bendim ve onlarla özdeşleştim. Onların mücadelesi ile mücadele ettim ben. Ama maalesef canlandırdığım kadınların hepsi çileliydi. 50 sene boyunca çile çektim. Çoğu edilgen kadındı ama dik durmasını bilmişlerdi. Bende bu filmler sayesinde dik durdum.” ifadelerine yer verdi.

Oynadığı rollaerin ardından karakterlerin acısını eve taşıdığını söyleyen ünlü oyuncu “O kadınların acısını hep eve taşıdım. O acıyı yaşamış gibi yapmadım gerçekten acı çekmesini bildim. Sahtekarlık yapmadım hiçbir zaman. Oynayalım bitsin demedim mutlada içim acımalıydı benimde.” ifadelerine yer verdi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan sevilen sanatçıya ‘’Sevgi Ödülü’’nü verdi. Sertaslan, Türkan Şoray için “İyi ki buradasınız, bu festivalin uğuru olacaksınız siz inşallah, sizin sayenizde bundan sonraki yıllarda üstüne koya koya devam edeceğiz biz. Sevgi Ödülü verilecekse en çok hak eden sizsiniz şüphesiz diye düşündük. Sevgili Eşref Kolçak’ı bununla beraber hep birlikte yad edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Birbirinden önemli konukların katılımı ile dört gün boyunca sürecek olan festivalde Türk sinemasının seçkin filmleri yayınlanacak. Ve söyleşiler de yer alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu