Genel

Ormanlık Alanlara Giriş Yasak Bakanlık Açıkladı

Ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Ormanlık Alanlara Giriş Yasak Bakanlık Açıkladı. AFAD Başkanlığı gönderdiği genelde ile 81 ili ilgilendiren bir karara imza attı. AFAD, valiliğe “Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler” konulu genelge gönderdikten sonra artan sıcaklıklar sebebi ile ağustos ayının son gününe kadar riskli görülen ormanlara girişler Bakanlık tarafından yasaklandı. Kamping işletmeleri dışında ormanlık alanlarda kamp yapılmasına ve çadır kurulmasına izin verilmeyeceği söylendi.

Karara göre orman yangını için risk oluşturan bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişler 31 Ağustos 2022’e kadar yasak.

Aynı zamanda Kamping işletmeleri haricinde ormanlık alanlarda kamp yapılmasına da izin verilmeyecek. Ormanlara çadır kurulmasına izin verilmeyecek. Ormanlık alanlara yakın olan yerlerde yer alan düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına sebep olabilecek tarzda havai fişek dilek balonu gibi yanıcı madde kullanımına izin verilmeyecek.

Muhtemel orman yangınları için devriyeler gezecek. Toplumsal ve bireysel tedbirler konusunda da halk bilgilendirilecek. Orman görevlileri ile beraber Jandarma ve Polis devriyelerinin de sürekli bir şekilde devriyede olacağı bildirilmiş. Orman alanlarında drone, KGYS vb araçlarla yapılan izleme ve gözlem faaliyetlerinin artırılmasına karar verildi.

Aynı zamanda hava araçlarının su alma yerleri periyodik olarak denetlenecek. Orman yangınlarına özellikle havadan yapılacak olan müdahalelerde helikopterin su alma mekanizmaları sürekli kontrol edilecek. Yangın söndürme için araç ve gereçler ekipmandan azami ölçüde yararlanılacak.

Oluşabilecek Orman yangınlarına müdahale faaliyetlerinde sorumlu olan ilgili kuruluşlar tehlike ve risklere karşı bilgilendirici etkinlikler düzenlenecek. Orman yangınında hizmetine ihtiyaç duyulacak olan birimlerin en hızlı şekilde müdahale edecek şekilde  araç, ekipman, personel, vb. tüm hazırlıklılarını ivedi olarak tamamlanacak. Orman yangınına duyarlı olan alanlarda mahallin gerektirdiği her türlü diğer tedbirler de alınmış olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu