Genel

Memur ve Emekli Zamları Belli Oldu Mu Asgari Ücrette Son Durum

Memur ve emeklilere zam ne kadar olacak?

Memur ve Emekli Zamları Belli Oldu Mu Asgari Ücrette Son Durum. Binlerce vatandaş önümüzdeki hafta duyurulacak olan asgari ücret zamlarını araştırmaya devam ediyor. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada memur ve emekli zamlarının ne kadar olacağına değindi mi merak ediliyor. Memur ve emekli zamları nasıl olacak, işte merak edilen detaylar…

Memur ve emekli zamlarının ne kadar olacağı konusunda anlaşmazlıklar sürerken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya konu hakkında konuştu. Açıklamasında kritik bir haftada olduklarına değindi. Çalışma Bakanı’nın yaptığı açıklamaya dikkat çekti. Bu haftayı işaret eden Kaya asgari ücrette Bakanlığın konuyu netleştireceklerini belirtti. Bizim inin en kritik tarih olan 4 Temmuz diyen Kaya “5 aylık enflasyona bakıldığında yüzde 34 gibi bir rakamdan söz ediyoruz. Haziran ayında gelecek olan enflasyonun ne kadar olacağını yani ne kadar fark olacağı merak ediliyordu. Bakanın söylediğinde göre yüzde 40 olarak sabitledik gibi.” dedi.

Kaya açıklamasında “Bizler daha önce yapmış olduğumuz tablolarda değişikliklere gittik. Bununla beraber en düşük memur maaşı 6 bin 424 lira olurken 2 bin 571 fark ile 9 bin liraya çıkacağını belirttik. Aynı zamanda en düşük memur emeklisinin maaşının ise 4 bin 289’dan 6 bin 4 liraya çıkacağını belirttik. Bununla beraber en düşük işçi emekli maaşının 3 bin 292 liradan 4 bin 608 liraya çıkacağı ve aynı şekilde en düşük bağkur emeklisinin maaşının 2 bin 500 liradan 3 bin 500 liraya çıkacağını ifade ettik.” dedi.

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI NASIL OLABİLİR?

Senaryolara bakıldığında yıllık enflasyon yüzdesinin belli olması ile beraber işveren üzerinde sigorta priminin kaldırılması da konuşulanlar arasında yer alıyor. Asgari ücrette brüt 5 bin 4 lira ancak işverene maaliyeti 5 bin 879 tl olarak görülüyor. 879 tl artış ise işverenin üzerinden kaldırılıyor ve asgari ücrete yansıtılıyor. Memur emeklisi ve memurlara yapılacak olan artışın miktarı ise yakında belli olacak. Haziran ayı enflasyon rakamları ile beraber belli olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu