Genel

Konya’da Türkiye’yi Sarsan Doktor Cinayeti

Konya Şehir Hastanesinde Doktor Cinayeti. Türkiye ayağa kalktı.

Konya’da Türkiye’yi Sarsan Doktor Cinayeti. Son dakika haberi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanan dehşet Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Yunak İlçe Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, isimli şahıs dehşet saçtı. Akçay, Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı silahla vurdu. Yaşanan dehşet sonucu Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya yaşamını yitirdi. Hacı Mehmet Akçay isimli şahıs ardından doktoru vurduğu silah ile kendi başına ateş ederek kendini öldürdü.

Konya Valisi Vahdettin Özkan dehşet hakkında açıklamada bulundu. Özkan açıklamasında, “Saldırıya uğrayan doktorumuz ve saldırıyı gerçekleştiren kişi yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Akp  Sözcüsü Ömer Çelik de konu ile ilgili açıklamada bulundu. “Kardiyalog Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesini ve vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren doktor arkadaşımızın alçakça katledilmesini lanetliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada “Konya’da Yunak İlçe Devlet hastanesinde güvenlik görevlisi bir şahıs, Konya Şehir hastanesinde bulunan ve görev yapan doktor arkadaşımıza yaptığı silahlı saldırı sonucu hayattan kopardı. Saldırgan olayda kendisi de öldü. Adli makamlar söz konusu dehşet saçan canilik hakkında araştırmalarına devam ediyorlar. Milletimizin başı sağolsun.” ifadelerine yer verdi.

14.20 sularında Karatay ilçesinde yer alan Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanan olay Türkiye’yi ayağa kaldırdı. İddiaya göre saldırganın bir ay önce kaybettiği annesinin ölümünden dolayı doktoru sorumlu tuttuğu saldırıyı bu sebeple gerçekleştirdiği söylendi. Fakat adli makamlar konu ile ilgili araştırmaya devam ediyorlar. 39 yaşındaki saldırgan doktoru silahla öldürdükten sonra kendi kafasına ateş ederek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olay sonrası sosyal medyada hastanelere X-Ray cihazları konulması için istekler başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu