Genel

Justin Bieber’ın Hastalığı Ne Ramsay Hunt Sendromu Nedir?

Justin Bieber’ın Hastalığı Ne Ramsay Hunt Sendromu Nedir? Dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber’ın yüz felci geçirmesini sağlayan hastalığı nedir? Genç yaşta popüler olan Justin Bieber bir süredir sağlık sorunları ile uğraşıyor. Eşi Hailey Bieber’da bir süredir kendi sağlık sorunları ile uğraşıyordu. Çiftin üzerinde kara bulutlar gezmeye devam ediyor. 28 yaşındaki dünyaca ünlü şarkıcının son hali sevenlerini üzdü. Genç yaşta popülerliği yakalayan Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalandığını bir video ile sevenlerine duyurdu.

Başarılı şarkısı ile yüzünün sağ kısmının felç olduğunu dile getiren Bieber bu sebeple konserlerini ertelemek zorunda kaldığını belirtti. Ünlü şarkıcının son hali sevenlerini üzdü. Bieber kendisini seven hayranlarından dua isteyerek iyileşmeye çalıştığını dile getirdi. Justin Bieber’in hastalığı, ise e fazla araştırılan konular içerisinde yer aldı. Dünyaca ünlü şarkıcının yakalandığı Ramsay Hunt sendromu nasıl bir hastalık? Ramsay Hunt hastalığı tedavisi var mı, neden olur?

RAMSAY HUNT SENDROMU NEDİR?

Ramsay Hunt sendromu (RHS) olarak bilinen akut olarak gelişen yüz felci hastalığıdır. Bu hastalığa Varicella Zoster adlı virürün neden olduğu bilinmektedir. Ayrıca genelde orta yaşlılarda görülen hastalıktır bu hastalık kendini şiddetli kulak ağrısı ile belli eder ve hasta felç geçirir. Bu virüs özellikle yüz sinirlerini etkilediği için genellikle yüz felci geçirilmesi ile sonuçlanır. Justin Bieber’da da görülen yüz felci gibi semptomların tedavi süreci ise biraz karmaşık.

Varicella Zoster virüsü büyük beyin arterlerine yayılır ve kan damarlarının iltihaplanmasına neden olarak felç oluşturur. Belirtileri arasında Ateş, gözyaşı, vertigo, ağızda yumuşak damak erzoyonu, deride ağrılı veziküller, güçlü bir ağrı, tat almada bozukluk olarak tespit edilmiştir.

Ünlü şarkıcı hastalığı sebebi ile 7 Haziran’da Toronto’da başlayacak olan Kuzey Amerika konser turunu ertelediğini duyurdu. Hastalığının kötüye gittiğini belirten Bieber, paylaştığı videoda yüzünün sağ tarafını kullanamadığını belirtti. “Bende Ramsay Hunt sendromu var ve bunu söylediğime bile inanamıyorum. İyileşmeye çalışacağım, sizleri seviyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu