Genel

Hadise UNICEF Elçisi Oldu

Hadise UNİCEF'ten önemli bir görev aldı.

Hadise UNICEF Elçisi Oldu. UNICEF Türkiye ünlü şarkıcı Hadise’yi Çocuk Hakları Savunucusu olarak atadığını belirtti. Başarılı şarkıcı, bir yıl süre ile beraber UNICEF Türkiye’nin çocuk işçiliği ve çocuklara yönelik şiddetin sona ermesi konularında gerçekleştirdiği savunuculuk çalışmalarında yer alacak. Başarılı şarkıcı Hadise’nin UNICEF görevi hayranlarını sevindirdi.

Yeni evlenen Hadise kaynaklarını tüm dünyada çocuk haklarının korunması yönünde sürdürülmesi için kullanan ve savunuculuk yapan UNİCEF Çocuk savunucuları ailesinin bir parçası oldu. Bu görevlendirme ile beraber çocuklara yönelik şiddetin, çocuk işçiliğinin önlenmesi alanında yapılan çalışmalarda yer alacak olan Hadise “UNICEF’i ve Türkiye’de bulunan tüm çocukları desteklemek bana gurur veriyor. Bu benim hayalimin gerçek olması.” ifadelerine yer verdi.

36 yaşındaki ünlü şarkıcı “Bugün şöyle bir mesaj vermek istiyorum, çocuklar örnek alarak öğrneip bir yere gelirler. Türkiye’nin tüm çocuklarına rol model olmalıyız. Yetişkinlik yolunda karşılarına çıkan zorluklarla mücadele ederken onların yanlarında olmalıyız. Ülkemizdeki her çocuğun kapsayıcı ve nitelikli bir eğitim alması, sosyal korumada olması, ücretsiz bir şekilde kültür etkinliklerinden spor faaliyetlerinden yararlanması onların kendilerine yetebilen birey olmaları açısından çok önemli. Yoksulluk döngüsünün kırılması açısından da önemli olduğunu düşünmekteyim.” ifadelerine yer verdi.

Hadise’nin yeni görevini UNİCEF kutladı. UNİCEF Türkiye destekçisi olan Regina De Dominicis her yaşayan her çocuğa eşit fırsatlar sunarak güvenli bir toplum oluşturmak için herkese seslendi. Regina De Dominics konuşmasında “Kız ve erkek çocukların korunma hakları vardır, bu yüzden potansiyellerini ortaya koyacak bir çevre geliştirmek için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Herkesin ortak çabasına ihtiyacımız var.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaya Resul ve Nehir adındaki gençler de katılarak UNICEF’e yaptıklarından dolayı teşekkürlerini tüm çocuklar arına dile getirdiler. Resul ismini vermediği bir arkadaşının yaşamını anlattı. “Biz onun kendi isteğiyle yaptığını düşünürken ekonomik olarak zor durumda olan ailesinin onu çalışmaya zorladığını öğrendik. Çocuklar eşit haklara sahip olmalı eşit fırsatlar verilmeli.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu