Genel

Van’da şap hastalığına karşı dezenfeksiyon seferberliği

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Doğu Anadolu Bölgesi’nde şap hastalığına karşı geçici süreyle kapatılan canlı hayvan pazarında, temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yaptı.

Türkiye’de son zamanlarda şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı, önlem olarak tüm hayvan hareketlerinin ikinci emre kadar yasaklanması kararı aldı. 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu kapsamda hastalığa karşı büyük bir mücadele var.

Van’da detaylı temizlik

Hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Van’da da Büyükşehir Belediyesi, canlı hayvan pazarında detaylı temizlik çalışması yaptı.

Türkiye’de ilk kez görülen SAT-2 serotipi hastalığına karşı hayvan pazarı, baştan sona dezenfekte edildi. Hastalığın önüne geçip, engellemek için canlı hayvanların bulunduğu alanlarda bundan sonra da ilaçlama çalışmalarının devam edileceği belirtildi. 

Hayvan pazarında şap hastalığına karşı dezenfeksiyon çalışması #1Hayvan pazarında şap hastalığına karşı dezenfeksiyon çalışması #2Hayvan pazarında şap hastalığına karşı dezenfeksiyon çalışması #3Hayvan pazarında şap hastalığına karşı dezenfeksiyon çalışması #4Hayvan pazarında şap hastalığına karşı dezenfeksiyon çalışması #5Hayvan pazarında şap hastalığına karşı dezenfeksiyon çalışması #6Hayvan pazarında şap hastalığına karşı dezenfeksiyon çalışması #7

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu