Güneydoğu Anadolu bölgesinin tarihi güzellikleriyle dolu kenti olan Şanlurfa’nın Akçakale Belediye Başkanı AKP’li Abdülhakim Ayhan’ın da içerisinde yer aldığı makam aracı olarak kullanılan cipe, av tüfeği, taş ve sopalı saldırıya maruz kaldı. Ayhan, meydana getirdiği yazılı açıklamada, saldırının sekiz araçla bir pusu kurulduğunu ifade etti.
Meydana gelen bu olay, iki gün önce saat 11.00 sularında Akçakale ilçe merkezinde ortaya çıktı. Ayhan ile beraberindekiler, gerçekleştirilen çalışmaları incelemesinin ardından mahalleden ayrılmak üzereyken cipin önünü bir grup araçlar kesti. Araçlardan aşağıya inen kimliği henüz ortaya çıkmayan saldırganlar, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın içerisinde yer aldığı araca av tüfeği, taş, sopa ve baltayla saldırdı. Korumaların müdahale gerçekleştirdiği olay esnasında Belediye Başkanı Ayhan'ın içinde yer aldığı araç, bölgeden uzaklaştırıldı. Saldırı esnasında zırhlı aracın camları kırıldı ve hasar meydana geldi. Olayın sonrasında ise Belediye Başkanı Ayhan, Akçakele İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek meydana gelen saldırıyla alakalı olarak ifade verdi.
Bundan önce de benzer bir saldırı meydana gelmişti. Akçakale Belediye Başkanı AK Parti’li Abdülhakim Ayhan’ın makam aracına, 20 Ekim 2015 tarihinde, Şanlıurfa kent merkezinde taşlı saldırı meydana getirilmiş, olayda yaralan olmamış, araçta hasar meydana gelmişti.
Belediye Başkanı Aracının Önü Kesildi ve Saldırı Düzenlendi
Güneydoğu Anadolu bölgesinin tarihi güzellikleriyle dolu kenti olan Şanlurfa’nın Akçakale Belediye Başkanı AKP’li Abdülhakim Ayhan’ın da içeri
23 Eylül 2018 Pazar 01:33
Bu haber kez okundu.
