Genel

Ev yapımı kırışık önleyici krem ​​tarifi: 10 yıl gençleşeceksiniz

Zaman geçer ve zamanın izleri yüzünüzde kendini göstermeye başlar. 30 yaşından sonra cilt sarkmaya ve yaşlanmaya başlar. Cilt yaşlanması farklı şekillerde ortaya çıkar ancak ilk fark edilen kırışıklıklardır. Cilt daha az gerginleşir ve yüz sarkmaya başlar. İşte sizin için yüzünüzdeki kırışıklıkları azaltmanızı sağlayacak ev yapımı maske tarifi.

Yaşam tarzınıza ve genetik geçmişinize bağlı olarak, yüzdeki kırışıklıklar az ya da çok hızlı oluşabilir. Her şey ifade çizgileriyle başlar, sonra bu çatlaklar sertleşir ve kırışıklıklar oluşur.

Kırışıklıklar nasıl oluşur?

Otuzlu yaşlardan sonra yüz derisi kırılgan hale gelmeye ve elastikiyetini kaybetmeye başlar. Kırışıklıklar ortaya çıkar ve yüz derisinde yerleşmeye ve derinleşmeye devam eder. Bu üç ana katmandan oluşur. Epidermis, herkesin görebildiği ve kasları koruyan üst tabakadır. Cildin ana tabakası olan ve onu besleme işlevine sahip dermis vardır. Cildin sıkılığını korumaya yardımcı olan kolajen gibi cildin düzgün çalışması için gerekli tüm unsurları içerir. Sonunda hipodermis var. Kaslarla doğrudan temas halinde olan derinin yağlı tabakasıdır. Yaşlandıkça, vücut, cildin kalitesini doğrudan etkileyen kolajen üretimini yavaşlatır. Kırışıklıklar daha sonra farklı kategorilerde görünür. Örneğin, kaşların arasında görülen ve ciddi bir görünüm veren çatık çizgiler veya çatık çizgiler. Statik kırışıklıklar, cilt yaşlandıkça doğal olarak ortaya çıkar. Boyunda kırışıklıklar oluşturabilir veya dudakların köşelerinde kıvrımlar oluşturabilirler. Ayrıca genellikle güneşe çok fazla maruz kalmanın veya sağlıksız bir yaşam tarzının sonucudur.

İşte kırışıklıkları gidermek için ev yapımı maske tarifi

Tonlanmış, nemlenmiş ve pürüzsüz bir cilt bulmak için işte evde yapabileceğiniz doğal bir maske tarifi. Bu maske, petrol jölesi dahil olmak üzere doğal ürünlerden yapılmıştır. Bu ürün 100 yılı aşkın süredir popülerdir ve cilt dehidrasyonunu sınırlar. Nemlendirici aktif içeriği cildin sıkılaşmasına yardımcı olur. Bal, antioksidan ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle petrol jölesine eşlik eder. Bu bileşen cilt hücrelerinin yenilenmesini güçlendirmeye yardımcı olur ve cilt dokusunu pürüzsüzleştiren ve cilt yaşlanmasını sınırlayan E ve B vitaminlerini içerir. Daha sonra yumurta akı, yüzün kaldırılmasına ve kırışıklıkların görünümünün azalmasına yardımcı olan doğal bir kırışık önleyicidir. Son olarak zeytinyağı bu tarifin en etkili ve ekonomik bileşenidir. UV ışınlarının olumsuz etkilerine karşı cildi koruyan güçlü bir antioksidandır. Ayrıca cildi yoğun bir şekilde besleyen E vitamini içeriği sayesinde cilt yaşlanmasına karşı da etkilidir.

İşte kırışıklıklara karşı bu maskeyi yapmak için izlenmesi gereken adımlar

Bu maskeyi hazırlamak için aşağıdaki bileşenlere ihtiyacınız olacak:

İşte kırışıklıklara karşı bu maskeyi yapmak için izlenmesi gereken adımlar
Bu maskeyi hazırlamak için aşağıdaki bileşenlere ihtiyacınız olacak:

  • 2 çay kaşığı Vazelin
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri bir araya getirdikten sonra bir tencerede vazelin sıvı hale gelene kadar kısık ateşte ısıtın. Ardından diğer tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. soğumaya bırakın. Ardından hazırladığınız karışımı buzdolabında bir saat bekleteceğiniz bir kaba koyun. Maske şekil aldığında göz çevresinden kaçınarak bir fırça ile uygulayınız. Otuz dakika bekletin ve maskeyi gül suyuna batırılmış bir pamuk topuyla çıkarın. Maskenin etkisini vurgulamak için daha sonra nemlendirici sürmekten çekinmeyin.

Maskenin cildinizdeki etkilerini fark etmek için günde 1,5 litre su içmeniz ve her akşam makyajı güzelce temizlemeniz tavsiye edilir. Düzenli spor yaparak sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmak da önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu