Genel

Dolandırıcılar WhatsApp hesabınızı ele geçirebilir

WhatsApp, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biridir. Çeşitli işlevleri sayesinde kullanıcıların beklentilerini karşılar. WhatsApp uygulaması, farklı seçenekleri ile dünyanın her yerinden mesaj ve arama göndermenize ve almanıza olanak tanır. Ancak WhatsApp, sosyal ağındaki bilgisayar korsanlarının hedefi olabilir. Gerçekten de, suçlular WhatsApp hesabınızda sizi dolandırmaya çalışabilir.

Bu bilgisayar korsanlarının tuzağına düşmemek için hesabınızı korumanıza yardımcı olacağız. WhatsApp hesabınızı güvenceye almak için bu birkaç ipucunu izleyin.

Bilgisayar korsanlarının hesabınızı ele geçirmesine yardımcı olabilecek bu WhatsApp dolandırıcılığı nedir?

Bu dolandırıcılık, kullanıcılarının hesaplarını ele geçirmek için WhatsApp uygulamasında görünür. İki milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp uygulaması genellikle bilgisayar korsanlarının hedefi oluyor ve sosyal ağın önemli bir güvenlik yaması olsa bile WhatsApp’ın güvenlik bariyerlerini atlamayı başarıyorlar. Bu bilgisayar korsanları, PhonAndroid tarafından aktarıldığı gibi, uygulama kullanıcılarının kişisel verilerini çalmak için bu dolandırıcılığı kullanır.

Bilgisayar korsanları WhatsApp’taki kişisel verilerinizi çalmak için bu dolandırıcılığı nasıl kullanır?

Bilgisayar korsanlarının çalışma şekli çok basittir. Bilgisayar korsanları, uygulama kullanıcılarını belirli bir numarayı çevirmeye ikna etmek için WhatsApp uygulamasını kullanır. Mağdur bu numarayı ararsa, WhatsApp hesabıyla bağlantısı otomatik olarak kesilecektir. Bilgisayar korsanları bu özel numarayı çevirerek hesabınıza erişebilir ve tüm kişisel verilerinizi alabilir. Bilgisayar korsanı WhatsApp hesabınıza eriştiğinde, kurbanın bağlantılarından para talep edecektir. Daha sonra, kullanıcı farkında olmadan onlardan para çekerek WhatsApp’taki kişilerini dolandırabilir.

WhatsApp uygulamasında hackerlar için zengin olmanın farklı yolları var

Hackerlar, WhatsApp uygulamasında zengin olmak için farklı yollar kullanıyor. Sizi taklit ederek müşterilerinizden para çalmak için kişisel WhatsApp hesabınızı veya hatta iş WhatsApp hesabınızı ele geçirebilirler. Günümüzde suçlular, kripto para platformlarının ve cüzdanların yüklenmesi sayesinde uygulama üzerinden işlem yapabilmektedir. Meta, uygulamalarında siber saldırılara karşı savaşmaya çalışsa da dolandırıcılık artıyor. WhatsApp, müşterilerini korumak ve onları güvende tutmak için uygulamasını yenilemeye devam ediyor. Bunun için uygulama, hesabınızın saldırıya uğramasını önlemek için iki faktörlü kimlik doğrulama sunar.

Gizlilik ve güvenlik, WhatsApp uygulamasının özüdür

WhatsApp uygulaması, mesaj, fotoğraf, video, sesli mesaj, belge veya arama gönderirken güvenliği sağlamak ve gizliliğinizi korumak için uçtan uca şifreleme uygulamıştır. Böylece sadece siz ve sohbet ettiğiniz kişi gönderilenleri okuyabilir veya dinleyebilir. Bu nedenle, sizinle mesajlarınız arasında herhangi bir aracı yoktur. WhatsApp’ta bir ticari hesabınız varsa, mesajlarınız da güvende. Sesli veya yazılı mesajlarınız aynı uçtan uca şifreleme güvenlik protokolü ile korunmaktadır. Uygulama, WhatsApp Business kullanıcılarına WhatsApp ile aynı güvenliği garanti eder. Müşterilerinizle yaptığınız görüşmeler ve alışverişler uçtan uca korunur ve şifrelenir.

WhatsApp’ı hacklemekten kaçınmak için, kişisel verilerinizi paylaşmamanız ve bir yabancıdan bir arama alırsanız dikkatli olmanız önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu